Tuotteen pakkaus on sen paras mainostila. Selkeä ja mielenkiintoinen ulkoasu antaa tuotteelle kuin tuotteelle lisää näkyvyyttä, elinaikaa ja lisää tuotteen myyntiä.

ULKONÄKÖ RATKAISEVASSA ASEMASSA

 

Pakkaukset ovat merkittävä osa tuotteiden markkinointia. Kuluttaja saattaa tehdä ostopäätöksensä paketin perusteella.

Väreillä on suuri merkitys. Kun asiakas tarkastelee kaupan esillepanoja myymälässä tai verkkokaupassa, värit ja muodot havaitaan ensimmäiseksi.

Tasokkaasti suunniteltu pakkaus on väriensä puolesta näyttävä, yhtenäinen ja erottuva muista vastaavista tuotteista. Seuraavaksi havaitaan muotoilu ja painatukset.

Pakkausten visuaalisesta näöstä löytyy eri tasoja. Pienimmät tekstit ovat luettavissa vasta, kun pakkaus otetaan käteen.

Esim. joidenkin pakkausten pitää olla vakuuttavia että kiinnostavia. Pakkauksen tulee viestiä tehokkuutta hellävaraisuutta ja sopivuutta esimerkiksi allergisille.  Pakkauksella on tärkeä asema yrityksen markkinointia. Sen tulisi istua yksiin yrityksen brändilinjausten ja markkinoinnillisten pääviestien kanssa.

Brändi voi rajoittaa myös suunnittelua. Jokaisella yrityksellä on oma maailmansa, johon pakkauksen on sovittava. keskeinen Kohderyhmä ja sen arvomaailma.