Tuotekuvauksen tarkoitus on antaa ostajalle kuva tuotteesta ja myydä.

Siksi tuotekuvauksen suunnittelu on erittäin tärkeää riippumatta siitä, mitä tuotteita myydään.

Fyysisissä tuotteissa usein aliarvioidaan tuotekuvauksen tärkeys ja luotetaan ainoastaan tuotekuviin. Laadukkaat tuotekuvat ovat erittäin tärkeitä, mutta kuvasta ei aina välity kaikki, mitä tuotteesta halutaan tietää.

Tuotekuvauksessa on hyvä käydä ilmi kenelle tuote on tarkoitettu, koko, väri, tekniset ominaisuudet ja tietoa valmistajasta.

Palveluissa tuotekuvaus on jopa tärkeämpi. Palvelusta on vaikea antaa kuvaa visuaalisesti, minkä takia tuotekuvauksen tulisi informoida asiakasta palvelusta mahdollisimman hyvin. Palvelun tuotekuvauksessa on tärkeää, että asiakkaalle annetaan tieto siitä, mitä palvelulla saa, milloin ja missä.

Hakukonenäkyvyyttä tuotekuvauksilla

Älä kopioi tuotekuvauksia! Hakukoneet sakottavat duplikoiduista verkkosivusisällöstä ja pudottavat duplikaatteja sisältäviä sivuja hakutuloksissa alaspäin.

Useissa verkkokauppa-alustoissa on kaksi eri kenttää tuotekuvauksia varten. Kysy verkkokauppa-alustan toteuttajalta, kumpi tuotekuvauksista on tärkeämpi hakutulosten kannalta. Muista kuitenkin käyttää molempia tuotekuvauskenttiä.

Älä tyydy tuotekuvauksessa tylsyyteen. Kuvaukset voidaan personoida yrityksesi mukaiseksi.

Nyt tuotekuvaukset kuntoon !